Red Bull Gaming Sphere

Red Bull och Inferno Online har uttökat sitt samarbete och därmed öppnat ett nytt event & gamingcenter i centrala Stockholm. 

Portarna slogs upp februari 2020, och är meckat för e-sport i Norden. Arenans fristående 280 kvadratmeter på Surbrunnsgatan 59 är sprängfyllda med ny teknik för studio och event och har det senaste och bästa inom gaming utrustning. 

42 high-end gamingdatorer

Konsoler vid varje plats

Förutom konsoler, speldatorer och skärmar med prestanda för krävande esport har lokalerna utrustats med modulärt ljus- och ljudsystem i världsklass, professionell studioteknik för liveproduktioner och en enorm 325 tum stor projektionsvägg.

Med flexibel inredning och teknik kan Red Bull Gaming Sphere snabbt anpassas för olika ändamål som spelturneringar, workshops och företagsevent. Lokalerna har även en bardel och en avskild yta anpassad för esportlag som vill hålla bootcamps. Vid behov av fler spelstationer kan arenan kopplas ihop med Inferno Onlines lokaler.

Ät & drick vid din datorplats

Öl, vin, drinkar, snacks & god mat

Red Bull Gaming Sphere kommer att hålla igång sju dagar i veckan med huvudsaklig inriktning på bokade aktiviteter och evenemang. När lokalerna är lediga erbjuds även plats för skönt häng och spontant spelande. Då som en del av Inferno Onlines befintliga verksamhet med tidsbokning i mån av plats.

Red Bull Gaming Sphere i Stockholm ingår i ett internationellt nätverk och blir den tredje arenan i världen att öppna. Konceptet slog först upp sina dörrar i Tokyo 2018 och året efter öppnades lokaler även i London.

Esportsändningar

Esport-sändningar

Se matcher live