skip to Main Content
Logitech G Arena på Inferno Online

Logitech G Arena på Inferno Online – den nya mittpunkten för svensk esport

Sedan en tid tillbaka har Logitech tillsammans med AOC Gaming bidragit till uppgraderingen av Stockholm Esport Arena på Inferno Online. På onsdag den 10:e oktober öppnas den nya supermoderna arenan under namnet Logitech G Arena. Nyheterna banar väg för såväl studio-produktioner som värdskap för etablerade turneringar och evenemang.

Stockholm, 8 oktober 2019 – Mitt i hjärtat av världens största gamingcenter, Inferno Online på Odenplan, har det sedan veckor pågått ett renoveringsarbete av esport-arenan. Från och med onsdagen den 10:e oktober kan besökare äntligen ta del av nya Logitech G Arena som även kommer att användas till studio-produktioner och turneringar som spelas på Inferno Online. Bland annat står arenan värd för officiella finalerna av Elitserien i CS:GO och Esportal Global.

  • Att kunna fräscha upp arenan på det här viset och ta det till nya nivåer är något vi velat göra länge och tack vare Logitech och AOC Gaming blev detta till en möjlighet när vi nu kan slå upp portarna till Logitech G Arena, mitt i hjärtat av Inferno Online, säger Anton Budak

Arenan står i anslutning till studion på Inferno Online som bland annat stått som värd för internationella turneringar så som ESL och kommer användas i samband med alla aktiviteter som pågår i själva arenan.

  • Det känns väldigt bra att vara med och stötta den lokala esportscenen, där samarbetet med Inferno Online blir strategiskt viktigt för oss, då det skapar möjligheter för intresserade besökare att få testa vårt breda utbud av avancerade gaming-produkter i bästa möjliga miljö, säger Carl Lehmann, Nordisk Marknadschef för Logitech G.

På scenen möts spelarna på premiumskärmen AOC AG251FZ med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och 1 ms svarstid. Alla besökare på Inferno Online kan spela på FHD-skärmen G2590PX med 144Hz, 1 ms svarstid och stöd för FreeSync.

  • Inferno online är en viktig mötesplats och något av ett nav för svensk e-sport idag, inte minst för unga gamers, säger Peter Nordstrand, försäljningschef för AOC i Norden. Det är fantastiskt roligt att kunna stödja de satsningar som görs på e-sporten och lyfta spelarnas upplevelse och prestation med skärmar särskilt utvecklade för att få ut det mesta möjliga av spelandet.

Utrustning

Logitech G PRO X Headset
Logitech G PRO Hero Mouse
Logitech G PRO Keyboard

 

AOC Gaming

Stage – AOC Agon AG251FZ – 240hz 1ms

Arena – AOC 25″ G2590PX – 144hz 1ms

 

Stage

Shark Gaming Brutality
i7 6700
16GB RAM
Geforce GTX 1080

Rest

AMD Ryzen 5 2600
16GB RAM
Geforce GTX 1060

 

Information om Logitech G Arena

Öppettider:

Söndag – torsdag 10.00 – 00.00
Fredag & lördag 10.00 – 21.30
Gibb fredag & lördag 22.00 – 07.00

  • 440 kvm
  • 54 antal datorer
  • Studiofunktioner

 

Länkar:

Logitech G

AOC Gaming

Eventbilder:
Back To Top
×Close search
Search