skip to Main Content
Tekniska problem & lösningar

Här kan du se hur du löser vanliga tekniska problem på Inferno Online. Om det är högt tryck i lokalen kan det ta lite extra tid innan du får hjälp av personalen, det kan vara tidssparande att försöka lösa problemet själv då det oftast är väldigt enkla lösningar.

Mikrofonen fungerar inte

Börja alltid med att koppla ur hörlurarnas USB-sladd på datorns baksida och byt port, fungerar det fortfarande inte följ stegen nedan:

Oftast löser det sig genom att trycka upp knappen högst upp på bilden till “PC”, om den är på “3,5 mm” kommer inte hörlurarna att fungera.

Knappen längst ner mutar mikrofonen så dubbelkolla så ingen tryckt på den.

Om det mot förmodan fortfarande inte fungerar, tillkalla personal!

Datorn har bara några få spel

Detta händer lite då och då, det är inget större problem. Det som har hänt är att datorn har tappat kontakt med vår spelserver, därav visas knappt några spel alls.

Oftast behöver du bara logga ut datorn och logga in igen så är det löst. Be någon i personalen om hjälp så löser dom det snabbt annars!

Musen slutar registrera rörelser

Om musen slutar registrera rörelser går du in i LGS (Logitech Gaming Software), du hittar via en ikon på skrivbordet, sen klickar du på musen, väljer “Underlagskalibrering” som ni ser på bilden.

Sedan är det bara att byta underlag (spelar ingen roll vad du tar) och trycka på “Verkställ”.

Datorn har hängt sig

Ibland händer det att datorn helt enkelt fryser upp och hänger sig, då är det inte så mycket man kan göra åt saken. Starta om datorn (håll in startknappen tills datorn slocknar), logga in igen och starta spelet som vanligt, detta fungerar i de absolut flesta fall.

Om datorn fortfarande krånglar, tillkalla personal så hjälper dom dig!

Back To Top
×Close search
Search